Läs mer 2017-06-01T07:06:17+00:00

Läs mer om hur vi säljer second hand på nätet

1.Du beställer det packmaterial du behöver. Retursedlar, Påsar eller kartonger.

2.Du packar det du vill att vi säljer åt dig och lämnar in sakerna på Närmaste DHL Servicepoint.

3.Vi tar emot dina saker och skapar annonserna. Du får nu ett mail som innehåller kvitto med bilder och beskrivningar på dina objekt du får också veta ifall något av dina objekt inte är säljbart. 

4.Nu börjar försäljningen av dina second hand produkter på nätet.  Provisionen kan betalas i förskott med swish eller i efterskott med vinstpengarna.

5.Vi betalar ut din vinst till din internetbank eller paypal konto och skänker osålda objekt till välgörenhet ifall du inte vill ha dem tillbaka mot fraktkostnad.

Vi bjuder på frakten till vårat lager så länge du säljer 13 objekt eller fler per Retursedel, Påse eller kartong. I fall du säljer färre än 13 st objekt tillkommer 99kr i fraktavgift. (Läs mer om fraktavgift längst ner)

Egna kartonger
Fyll dem med det du vill sälja så skickar vi DHL retursedlar till dig. Vi kan skicka dem med posten eller E-mail om du har skrivare.
Du kan använda exempelvis flyttkartonger eller bananlådor. Om du använder en kartong som är större så är det viktigt att du tänker på de max mått som DHL tillåter:(Öppna i ny flik)

Fraktpåsar
Om du har kläder, skor och annat som inte är ömtåligt så är fraktpåsarna det bästa alternativet.
Fraktpåsarna skickas direkt hem till dig med posten och har förbetalda DHL retursedlar på sig.
Fraktpåsarna har en klisterremsa som gör att du enkelt kan försluta paketet när du stoppat i dina saker. 100x60cm

Simplets kartonger
Våra kartonger passar bäst för elektronik och ömtåligt gods.
Vi skickar kartongerna med DHL och du hämtar ut dem på ett DHL Service point nära dig.
Kartongerna behöver Tejp för att förslutas och har mått 50x35x30, 52Liter.

Packinstruktioner
Packinstruktioner medföljer och är mycket enkla. det viktigaste är att paketet inte väger över 20 kg och att du ordentligt packar in ömtåligt gods i stötdämpande material.

DHL Servicepoint
Du lämnar in dina paket på närmaste DHL Service point. Närmaste hittar du här! (öppnar i ny flik)

Fraktavgift
Om du säljer under 13 st objekt per Retursedel, påse eller kartong som du skickar in till oss så tillkommer 99kr i fraktavgift.
Exempel:
Om du har skickat in 2st paket till oss måste du sälja minst 26st objekt och för 3st paket 39st objekt.
Exempel:
Om du skickar in 2st paket och totalt säljer 13 objekt tillkommer alltså en fraktavgift á 99kr. Om din försäljning på de två paketen endast uppgår 8 objekt tillkommer 2 st fraktavgifter á 99kr st och om det överstiger 26st objekt så tillkommer ingen fraktavgift.
Tänk på att packa dina saker i så få paket som möjligt när du skickar till oss så undviker vi tillsammans fraktavgiften och är snälla mot miljön!
Om du beställer hem 2 påsar men bara skickar in 1 så tillkommer ingen fraktavgift på påsen du inte skickade in.
Fraktavgiften dras ifrån din vinst när din försäljning är avslutad.

Vill du ha extra försäkring i transporten?
Under transporten är det DHL´s regler och föreskrifter om gäller vid skadat eller förlorat gods. Det är dock ytterst ovanligt att något händer. Om du ska skicka mycket dyra objekt till oss så erbjuder vi en extra transportförsäkring via DHL, du kan försäkra upp till 999 999kr mot avgift om du är intresserad av detta så kontakta kundtjänst i samband med att du beställer.

(Vårat omdöme på tradera)

Vår prissättning: upp till 2 månader: 
Vi säljer dina saker i våran Traderabutik som fastpris-annonser, vi börjar med ett högt pris och sänker sedan priset något med ca 7 dagars mellanrum. Objektet får ligga till försäljning 2 månader.
(Våran butik)

Du sätter själv dina priser:

Du får själv sätta dina priser om du inte vill använda våra.  Det är bara att säga till!

Frakten till köparna
När vi säljer dina objekt så betalar köparna frakten.
Våran fraktkostnad varierar ifrån 29kr och uppåt med snittfraktkostnad ca 55kr.

Exempel på ungefärliga fraktkostnader till köpare: örhänge=29-35kr, Skjorta=45-55kr, Jeans=55-59kr, stövletter=60-69kr, paket över eller skrymmande 3kg=75kr<.

Uppdatering av din försäljning
När 2 månader har passerat kontaktar vi dig med din utbetalning och fullständig information om din försäljning.

Om något inte säljer?
Om något av dina objekt bedöms osäljbart, antingen vid sorteringen innan försäljning eller efter att vi försökt sälja det så kan du välja på följande alternativ.
A: Vi skänker det till välgörenhet.
B: Skickar tillbaka det till dig mot fraktkostnad.
Returfraktkostnaden varierar mellan 35-200kr med snitt på 75kr.
Vi skänker till olika välgörenhetsorganisationer runt om i Borlänge och vi kommer alltid att fråga dig via mail innan vi skänker något av dina objekt. Du har då minst 48 timmar på dig att svara.

Vi betalar ut din vinst direkt till din internetbank eller till ditt paypalkonto när 2 månader har passerat och ångerrätten för den sista köparen utgått.

Ångerrätt
Vi erbjuder 14-dagar ångerrätt till köparna. Därför måste de ha gått minst 14-dagar ifrån att köparen hämtat ut paketet innan vi kan betala ut vinsten.

Alla avgifter

Simplet 49kr/annons

Tradera 10% upp till 150 kr/annons

99kr frakt (Om du säljer mindre än 13st objekt per påse/kartong du skickat in till oss)

Vi säljer allt mellan himmel och jord men det måste vara något som det finns köpare till. Nedan listar vi det vanligaste sakerna som vi får in men inte kan sälja.
Vi ber dig att inte skicka saker på listan till oss, skänk dem isåfall till välgörenhet i din hemstad så sparar vi tillsammans på miljön! Om du är osäker så är det bara att fråga oss.

Objekt av för lågt värde
Tänk på att de objekt som du skickar in måste ha ett andrahandsvärde, gärna 100 kr och uppåt. Vi kan sälja objekt billigare än 100 kr men en stor del av beloppet försvinner då i fraktkostnad.
Vårat lägsta pris i butik inklusive frakt är ca 50kr för saker som väger mycket lite och ca 80kr för klädesplagg.

Billigare kläder
Exempel kläder ifrån HM, Gina tricot, Zara. Dessa märken går endast att sälja när det är:
A: Helt nya med prislapp. B: I Nyskick ifrån deras dyrare sortiment.

Trasiga eller smutsiga saker
Allt du skickar till oss måste vara helt och rent. Kläder som är trasiga eller fläckiga och elektronik som inte fungerar går inte att sälja.

Enstaka barnkläder
Enstaka bodys och tröjor etc är mycket svåra att sälja men ytterkläder samt större paket av kläder i samma storlek går bra att sälja. Om du vill sälja paket så är det viktigt att de kommer redan sorterade i storleksordning till oss och att plaggen är i fint skick utan fläckar.

Öppna fler försäljningskanaler? överskottslager? Vi hjälper er att sälja allt som tar plats!

Läs mer på: http://simplet.se/foretag/