Hjälp mig sälja mina saker!

 

Tycker du att det är jobbigt att sälja dina gamla saker? Hade du önskat att du kunde vända dig till någon med uppmaningen “Hjälp mig att sälja mina saker!” Det är visserligen väldigt bekvämt att slänga men det känns ändå ofta helt galet att slänga sådant som man trots allt sätter ett visst värde på och som kan återanvändas av människor som antingen är miljömedvetna eller vill handla billigare. Begagnade ”märkeskläder”, datorer, apparater, smycken mm, som fortfarande är fullt användbara kan ju inbringa ett välbehövligt ekonomiskt bidrag samtidigt som du bidrar till att minska de gigantiska sopberg som förstör miljön.

Sälja? Hur tusan gör man det? Orkar jag? Kan jag få hjälp? Du ger inte gärna folk uppmaningen ”Sälj mina saker åt mig!” Men det är precis vad du kan säga till oss, för det är det vi är till för. Vi tar hand om allt tills du har din vinstandel på ditt konto. Det finns webbplatser där du kan sälja begagnat men det sköter inte sig självt utan du måste engagera dig i bl a prisförhandling och betalning som inte alltid är riskfri.

Så till oss kan du rikta ditt önskemål – ”Hjälp mig att sälja mina saker!” Från oss får du svaret – ”Vi säljer dina saker åt dig!”

Så här skriver Statistiska Centralbyrån (SCB) om textilier:

 

”Under 2013 konsumerades cirka 120 000 ton nya kläder och andra textilier, som handdukar och sängkläder, i Sverige. Det motsvarar 13 kilo per person eller cirka 60 nya t-shirts alternativt 40 par byxor. Mängden som återanvändes genom välgörenhetsorganisationer, näthandel och second-hand-butiker var cirka 23 000 ton.

”Det innebär att andelen återanvända textilier jämfört med nyförsäljningen var 19 procent. Naturvårdsverket har föreslagit att 40 procent av textilierna ska återanvändas år 2020.”

Med återanvändning avses här att exempelvis begagnade kläder används igen, till skillnad från återvinning där textil­fibern används för att tillverka nya plagg eller andra produkter.”

 

Alla begagnade prylar bidrar till besparade utsläpp

Några exempel

  • Elektronik har stor klimatpåverkan för sin vikt. Det beror på att utvinningen och bearbetningen av komponenterna i elektronik och dess komplicerade tillverkningsprocess släpper ut stora mängder växthusgaser. Det är därför mycket viktigt att elektronik inte blir liggande i byrålådorna utan säljs vidare till nya användare. Vi säljer dina begagnade elektroniska apparater av alla slag samt datorer och datorutrustning.
  • Märkeskläder. Kläder i allmänhet påverkar miljön mycket, och återanvändning är därför viktigt. Vi säljer dina begagnade märkeskläder!
  • Allt från smycket till leksaker och mycket, mycket mer.

Genom oss kan du sälja allt hanterbart. Vi har ett unikt koncept!

Om du känner dig desperat efter detta och vill utropa – ”Hjälp mig att sälja mina saker!” Då finns det effektiv hjälp – Kontakta oss!

 

Om du har saker som bara ligger och tar plats år efter år är det hög tid att göra sig av med det på ett ansvarsfullt och lönsamt sätt. Tro inte att de är värdelösa Allt kan ha ett visst värde för någon! Och det är just denne ”någon” som aktivt letar efter dina begagnade prylar och gärna betalar en slant för dem. Det kan röra sig om kläder, skor, leksaker, fordonsdelar och tillbehör, musikinstrument, elektroniska apparater och mycket, mycket mer. Underskatta ingenting!

 

Vi hjälper dig att sälja dina saker! Kontakta oss!

2017-01-08T22:05:04+00:00

2 Comments

  1. Paul van der Vliet December 16, 2015 at 9:58 pm - Reply

    Detta var mycket intressant läsning och jag kommer att pröva er alternativa lösning. De pengar jag får in kan jag i sin tur skänka till Läkare utan gränser.

  2. Lena Garnow December 16, 2015 at 10:00 pm - Reply

    Vi handlar med barnkläder och har ofta utförsäljning av märkesvaror som köpts in som prover. Vi kunde ju testa att sälja den här vägen och om det faller väl ut kan det ju göras regelbundet.

Leave A Comment

*

code